Olen aiemmin tuskastellut tallinnanlaivoilla matkustamista, ja etenkin paluumatka Tallinnasta Helsinkiin on matkaväsymyksen vuoksi tuntunut kestävän ikuisuuden. Tartuinkin ystävieni kanssa innokkaana mahdollisuuteen kokeilla Itämeren yli matkustamista todella paljon kevyemmällä ja nopeammalla tavalla.

Linda Linen matkat kestävät molempiin suuntiin vain puolisentoista tuntia. Laivojen satamat ovat sekä Helsingissä että Tallinnassa lähellä keskustaa. Lähtöjä on useita pitkin päivää. Tosin tuulisella ja myrskyävällä säällä laiva ei liikennöi, mutta meidän matkojemme aikana sää oli poutainen ja tyyni.

laivalla1

Linda Line lähtee Helsingistä Makasiiniterminaalista, joka on Kaivopuiston puolella lähellä Kauppatoria. Lähtöselvitykseen kannattaa varata aikaa, vaikkei satamassa välttämättä hurjaa tungosta olisikaan. Olemalla ajoissa satamassa varmistaa itselleen, etenkin ryhmässä matkustaessa, mieluisat paikat laivassa.

laivalla3

Tunnelma laivassa on rento ja rauhallinen, toisin kuin toisinaan tallinnanlaivoilla, joiden riehakkuus saattaa tapahtumarikkaan ja seikkailullisen Tallinna-päivän jälkeen ottaa voimille. Sinistä merta ihastellessa voi ottaa vaikka pienet torkut.

ruuat

Tuolien selkänojissa on nostettavat tarjottimet, joiden takaosassa on laivan kahviloiden menu. Kuva: Elisa Helenius

Laivassa on kahdessa kahvilassa tarjolla monenlaista purtavaa suhteellisen edullisin hinnoin, ainakin jos vertaan tuoreisiin muistikuviini tukholmanristeilyiltä. On niin makeaa kuin suolaistakin syötävää, naksuja, mehuja, virkistysjuomia ja viiniä. Ja jos laivassa voi herkutella ohukaisin, on allekirjoittanut erittäin tyytyväinen!

Erityisen maininnan tahtoisin antaa laivojen unisex-vessoista, joiden suhteen Linda Line vaikuttaa olevan edellä aikaansa.

laivalla8

laivalla6

Kuva: Elisa Helenius

Tallinnasta laiva Helsinkiin lähtee Linnahallin terminaalista. Karun kaunis satama-alue on näkemisen arvoinen jo itsessään. Terminaalin lähellä oleva, varmaankin tuhat (saatan liioitella nyt vähän) porrasta sisältävä muistomerkki vaatii hieman kiipeilyä, tosin onneksi sen voi halutessaan myös kiertää.

Linda Line on myös edullinen vaihtoehto, matkoista saa jopa opiskelija-alennusta!

laivalla2

ryhmakuva

Kuvassa Tallinnan matkaajat Aava, Sateenkaarenmaalari-blogin Elisa, Sofia ja tämän bloggauksen tekijä Lady Dandy.

Tutustu Linda Linen sivuihin.

Lue myös tältä matkalta bloggauksemme kulttuurimatkaajan vinkeistä TallinnaanBaltic PrideistaSolo Sokos Hotel EstoriastaSokos Hotel Virusta, Viru-hotellin KGB-museosta ja laivayhtiö Linda Linesta!

Kuvat ovat allekirjoittaneen, ellei toisin mainita.

Saimme laivamatkat Linda Linelta bloggaajayhteistyönä.

Lady Dandy

Lady Dandy

Dandyismi merkitsee minulle henkistä sivistystä, kauniita käytöstapoja, tyylikkyyttä, estetiikan kaipuuta ja rakkautta kauneuteen, taiteeseen ja kulttuuriin. Myös ekologiset arvot ovat lähellä sydäntäni ja mielikuvissani aikamme dandy voisikin olla eräänlainen nykymaailman kaupallisuuden ja hetkellisyyden kulttuurin marginaalissa elävä boheemi ja elämään intohimoisesti suhtautuva seikkailija. Kirjoitan ainakin kirjallisuudesta, musiikista, tanssista, oopperasta, baletista, teatterista ja sirkuksesta herra Stendhallia kohti kumartaen. " -- Absorbed in the contemplation of sublime beauty... I reached the point where one encounters celestial sensations... Everything spoke so vividly to my soul." (Stendhal) Instagramissa nimellä ladydandyblogi