Psst! Vinkkinä se, että Extemporen yhteisblogissa on julkaistu dialogibloggaus, jossa vaihdan Asianharrastaja-blogin Piia Latvalan kanssa ajatuksia 40-henkisen showkuoro Aventurin uudesta show’sta. 7!-nimeä kantavan esityksen ehtii nähdä vielä huhtikuussa Helsingissä.

Uusia postauksia tänne blogiinkin on tulossa pian. Pahoittelut siitä, että täällä on ollut nyt kovin hiljaista! Luvassa on joka tapauksessa arviot Kansallisoopperassa hiljattain ensi-iltansa saaneesta uudesta Jevgeni Onegin -oopperatulkinnasta ja Helsingin kaupunginteatterin vakavasti iloittelevasta Jemina – The Great American Show -esityksestä.

Niitä odotellessa voi kuitenkin vaikka nojatuolimatkailla läntisessä Suomessa. Helmikuussa Extemporen kulttuuriblogistit kävivät yhdessä kulttuurimatkalla Turussa. Minun ja muiden bloggaajien kokemuksia pääset lukemaan Extemporen yhteisblogista.

Turun-matkan kirjoitukset on jaettu useaan osaan: Kasvisravintola Kuoren alta paljastuu mehevä ydin kertoo tiiviisti koko blogistiporukan arviot myös vegaaneille sopivaa kasvisruokaa tarjoavasta ravintolasta, Pieni mutta kiinnostava Tom of Finland -näyttely vie tutustumaan Wäinö Aaltosen museon näyttelyihin (joista Tomppa-aiheinen on ikävä kyllä jo päättynyt) ja Missä yöpyä kun tekee kulttuurimatkan Turkuun arvioi kolme turkulaista hotellia.

Tom of Finland ja kuolaavat blogistit kertoo puolestaan Turun kaupunginteatterin tämän kevään hittimusikaalista. Tuo musikaali oli aivan huikea! Suosittelen lämpimästi, Turkuun kannattaa lähteä jo pelkästään tuon elämäniloa pursuavan elämyksen takia. Esitykset jatkuvat toukokuun alkuun asti.

Muistuttelen jälleen myös kaikille avoimesta Instagram-tilistäni, joka toimii samalla myös Kulttuurikuurin tilinä. Tili löytyy Instasta nimellä @meriliuk. Tervetuloa seuraamaan! Jaan tilillä enimmäkseen kulttuuriin liittyviä kuvia, mutta joukossa on myös kissoja ja sivupolkuja.

En ole vielä ehtinyt kauheasti suunnitella kulttuuririentoja loppukeväälle. Olisiko ideoita siitä, minne kannattaa vaikka huhti- tai toukokuussa ehdottomasti mennä? Miltä teidän lukijoiden kulttuurikevät näyttää?

Tämän artikkelin kuva on napattu Aurajoen rannalla Turussa helmikuun blogistimatkalla. Ethän kopioi tästä blogista kuvia luvatta, kiitos! Kuva: Meri Liukkonen

 

Meri Liukkonen
Kulttuurikuuri-blogissa etsitään uusia kokemuksia. Tutkailen kulttuuria maallikon näkökulmasta, innostuneena ja suoraan. Taustaksi kerrottakoon, että työskentelen vapaana toimittajana ja opiskelen suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Taidenäyttelyihin ja muihin rientoihin menoa suunnittelin aiemmin jatkuvasti, mutta toteutus ontui. Siksipä ryhdyin syksyllä 2013 kulttuurikuurille. Tavoitteenani on nautiskella ainakin muutamasta uudesta kokemuksesta kuukausittain – olivat ne sitten mitä vain punk-bändin keikasta kokeelliseen balettiin. Blogissa raportoin kuurini tuloksia, kirjoitan kirjoista, poikkean välillä matkailemassa sivupoluilla ja testaan tosielämän pakopelejä. Kulttuurikuuri ilmestyi ensin Cult24-lehden sivustolla ja muutti Extemporen sivuille kesällä 2014. Palautetta voi antaa joko kommentteina kirjoituksiin tai viestillä osoitteeseen meri.liukkonen (a) gmail.com.