BLOGIT

Allekirjoittanut

Allekirjoittanut

Anonyymi Allekirjoittanut on parantumaton maailmanparantaja ja utopististen ilmasiltojen rakentaja! Olen kulttuurin suhteen kaikkiruokainen, mutta erityisesti kuvataiteet, elokuvat ja yhteisötaide kolahtavat. Sisällöllisesti haluan tutkailla erityisesti ihmisen tietoisuutta, yhteiskuntaa, kaupunkikulttuuria ja filosofiaa. Teen essee -tyylisiä pidempiä tutkailuja ja toisaalta haluan kokeilla kiteyttää sanottavani niin tiiviiksi kuin mahdollista. Ihmettely alkaakoon!

Blogiin ›

Tuire Arjava

Tuire Arjava

Parikymppinen nainen, joka rakastaa erilaisia kulttuuririentoja, kirjojen lukemista, klassista musiikkia, sekä hyvää ruokaa. Blogissa pääsee seurailemaan Helsingin erilaisia kulttuuritapahtumia, joskus muunkin Suomen ja ulkomaiden nähtävyyksiä. Viestiä voi laittaa osoitteeseen culturallifeofhelsinki(at)gmail.com :) Seuraa Twitterissä (Culturellelife), Facebookissa (Kulttuurielämää Helsingissä) ja Instagramissa (Kulttuurielamaahelsingissa).

Blogiin ›

henkisestirikas

henkisestirikas

Olen Leila Saarivirta, kolmekymppinen, hitaampaan elämään hypännyt, kulttuurin ja luonnon ystävä. Toisaalla, Pihin naisen elämää-blogissani, kirjoitan kirjoista ja staattisemmasta menosta. Täällä Henkisesti rikas-blogissa seikkailen puolestaan pääasiassa pääkaupunkiseudun elävän kulttuurin parissa. Kahden lapsen äitinä piipahtelen mielelläni myös lastenkulttuurin maailmassa. Toivottavasti saat blogistani ripauksen hyvää mieltä ja kenties myös jotain uutta ajateltavaa.

Blogiin ›

kulttuurikarppaaja

Olen 39-vuotias kolmen lapsen isä ja aviomies. Koulutukseltani olen insinööri. Anteeksi siitä. Syntynyt kansainvälisenä naistenvuotena naistenpäivänä. Tämän vuoksi olenkin ylipainoinen, kalju suomalainen alfauros, joka tykkää kirjoittamisesta, somettamisesta ja vaikkapa mökkeilystä. Olen siis perinteinen vähähiilihydraattinen sohvaperuna. Tämä on lähtökohtani. Kulttuurikarppaukselle.

Blogiin ›

jotainitaa

Olen Riihimäellä syntynyt, Helsingissä aikuistunut, nyt Joensuussa asuva teatteriohjaaja. Ohjaamisen lisäksi kirjoitan ja opetan. Pääosin kirjoitan esittävästä taiteesta, mutta myös kaikesta muusta. Minulla on toinenkin blogi, osoitteessa http://joskusmietin.blogspot.fi.

Blogiin ›

janne

janne

Olen 24-vuotias teatterituottaja Helsingistä, joka rakastaa, hengittää ja elää teatterista. Teatteri on minulle elinehto ja kanava ilmaista itseäni. Teatteri osaa myös turhauttaa minua suunnattomasti, mutta onneksi koen myös hetkiä, jolloin rakastun teatteriin yhä syvemmin ja syvemmin. Olen myös avoin kaikelle kulttuurille ja kiinnostunut kokemaan uusia kulttuurielämyksiä.

Blogiin ›

Piia / Asianharrastaja

Jos olisin oppinut soittamaan kitaraa, soittaisin rokkia. Opin sentään lukemaan, enkä ole osannut lopettaa. Olen kustannustoimittaja ja tekstityöläinen, aina matkalla sinne ja takaisin. En ole monessakaan asiassa asiantuntija, siksi olen asianharrastaja. Innostun elokuvista, kirjoista ja musiikista, toisinaan myös kahvista ja suklaasta. Blogissa kirjoitan edellisistä, usein jälkimmäisten voimin. Teen retkiä myös teatteriin, museoihin ja uteliaisuuttani milloin minnekin. Twitterissä ja Instagramissa: @piiahannele

Blogiin ›

Elisa Helenius

Elisa Helenius

Tervetuloa kulttuuriblogiini! Olen helsinkiläinen kolmekymppinen kulttuurinystävä, jonka näkökulma on queer-feministinen. Olen myös turkulaisen kirjallisuuslehti Lumoojan päätoimittaja, journalismin opiskelija Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja vapaa toimittaja. Taustaltani olen filosofian maisteri (yleinen kirjallisuustiede) Helsingin yliopistosta. Kahdessa kansanopistossakin on tullut opiskeltua (lehtijournalismia ja sanataiteita) sekä suoritettua yrittäjän ammattitutkinto. Nautin matkustelusta, elokuvista, filmifestivaaleista, teatterista, lukemisesta, median seuraamisesta, tribal fusion bellydancen harrastamisesta, tanssin katselemisesta (burleski ja baletti!), ulkona syömisestä ja uimisesta. Jos Helsingissä on avattu uusi kahvila tai taidenäyttely, löydät minut sieltä! Sateenkaarenmaalari syntyi tammikuussa 2011. Blogini on ollut aikaisemmin Cult24-kulttuurilehden verkkosivuilla ja sitä ennen Blogspot-blogisivustolla.

Blogiin ›

Meri Liukkonen

Kulttuurikuuri-blogissa etsitään uusia kokemuksia. Tutkailen kulttuuria maallikon näkökulmasta, innostuneena ja suoraan. Taustaksi kerrottakoon, että työskentelen vapaana toimittajana ja opiskelen suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Taidenäyttelyihin ja muihin rientoihin menoa suunnittelin aiemmin jatkuvasti, mutta toteutus ontui. Siksipä ryhdyin syksyllä 2013 kulttuurikuurille. Tavoitteenani on nautiskella ainakin muutamasta uudesta kokemuksesta kuukausittain – olivat ne sitten mitä vain punk-bändin keikasta kokeelliseen balettiin. Blogissa raportoin kuurini tuloksia, kirjoitan kirjoista, poikkean välillä matkailemassa sivupoluilla ja testaan tosielämän pakopelejä. Kulttuurikuuri ilmestyi ensin Cult24-lehden sivustolla ja muutti Extemporen sivuille kesällä 2014. Palautetta voi antaa joko kommentteina kirjoituksiin tai viestillä osoitteeseen meri.liukkonen (a) gmail.com.

Blogiin ›

njaaskel

Valot syttyvät katsomossa ja jään paikalleni istumaan. En voi uskoa todeksi tuuriani. Taas olen päässyt kokemaan jotakin ainutlaatuisen hienoa. Kuin olisi lahjan saanut. Näitä hetkiä varten elän ja jaksan kiertää teattereissa kotona ja ulkomailla, toimittajana, näyttelijänä ja festivaaliohjelmistojen valitsijana. Jaan mielelläni havaintojani eteenpäin, tässä siis Elämysopas! Ja muuten toisinaan, kun valot katsomossa syttyvät, kihisen kiukusta, silppuan ja nielen käsiohjelman, etuilen naulakkojonossa ja tiuskin kotimatkalla liikennevaloille. Sumea idea, löysä ajattelu ja katsojan aliarvioiminen eivät saa armoa Elämysoppaalta.

Blogiin ›

Martta Kaukonen

Martta Kaukonen

Olen seitsemänvuotias Elmeri-kani. Harrastan tapetin jyrsimistä, television katselemista ja juoksemista. Inhoan ilotulitusraketteja, imuria ja ulkoilemista. Tämän blogin olen kirjoittanut yhdessä Martan kanssa: minä keksin tarinan ja Martta kirjoittaa sen ylös. Martta on 38-vuotias helsinkiläinen freelancertoimittaja. Hänen erikoisalojaan ovat kirjallisuus, elokuva ja televisio, mutta hän kirjoitaa laaja-alaisesti muistakin aiheista. Martta harrastaa divareita, kirppiksiä ja näyttelemistä teatteri Reipas Irmassa. Blogin on kuvittanut Pilvi Meriluoto.

Blogiin ›