KOM-teatterin Muuttomiehet  on lempeän humoristinen esitys, joka saa pohtimaan vakavasti muistin epäluotettavuutta, tahtomattamme haihtuvia muistoja ja itsestämme jääviä jälkiä, joita emme haluaisi jättää. Juha Hurmeen kirjoittama ja ohjaama näytelmä paljastaa, kuinka vahvasti luotamme muistiimme ja seisomme, usein vääristyneiden, muistojemme takana. Näytelmä kuvaa lisäksi sitä, miten vaikeaa on vapautua kipeistä muistoista, jotka piinaavat meitä vain sitä vahvemmin, mitä enemmän niitä vastaan pyristelemme. Muuttomiehet pohtii myös, millaisen kollektiivisen muiston haluamme itsestämme jättää. Onko jälkeemme jäävä perintömme kuin muutossa roskasta ja kaduttavista hankinnoista täyttyvä haiseva jätesäkki, johon kukaan ei halua koskea ja josta kukaan ei halua ottaa vastuuta?

muuttomiehet2

Esityskuvat Noora Geagea

Toteutukseltaan Muuttomiehet on toimiva sekoitus rauhallisuutta ja räväkkyyttä. Hurmeen pohtivaan ja kikkailemattomaan tyyliin tuntuu kuin tilaan jääneenä muistona sekoittuvan aiemmin KOMissa ohjanneen Lauri Maijalan ohjaustyylin ilkikurisuutta. Teatterin näyttelijäryhmä on jälleen kerran vahva tekemisessään. Erityisen mieleenpainuvana koin muuton keskellä tuskailevaa naista esittävän Laura Malmivaaran esiintymisen, joka ei piilottele mitään, vaan on rohkeasti avoinna yleisön edessä. Samanlaista rohkeutta tarvitsemme joskus muistojemme kanssa. Muuttomiehet jättää pitkän muistijäljen.

Pisteet: 4/5

Esitys nähty pressilipulla. Muuttomiehet KOM-teatterissa vielä 11.12. ja 12.12.

henkisestirikas
Olen Leila Saarivirta, kolmekymppinen, hitaampaan elämään hypännyt, kulttuurin ja luonnon ystävä. Toisaalla, Pihin naisen elämää-blogissani, kirjoitan kirjoista ja staattisemmasta menosta. Täällä Henkisesti rikas-blogissa seikkailen puolestaan pääasiassa pääkaupunkiseudun elävän kulttuurin parissa. Kahden lapsen äitinä piipahtelen mielelläni myös lastenkulttuurin maailmassa. Toivottavasti saat blogistani ripauksen hyvää mieltä ja kenties myös jotain uutta ajateltavaa.
henkisestirikas

Tuoreet artikkelit (Katso lisää)