Tanssiteatteri Glims & Glomsilta putkahtaa syyskuussa ulos riemukas tanssiteatteriesitys papulaBOX. Kyseessä on 40 minuuttinen koko perheen esitys, jossa lavan valtaavat villit mutta lempeät papulat Protoni, Atomi ja Molekyyli (tanssijat Jonna Aaltonen, Mikko Heino ja koreografiasta vastaava Simo Heiskanen). Pääsin kurkistamaan esitystä etukäteen Espoon kulttuurikeskuksessa, jossa papulaBOX saa ensi-iltansa 18.9. Seurasin esitystä pääosin lapsista koostuneen koeyleisön joukossa. Esityksen jälkeen lapset pääsivät antamaan tekijöille palautetta. Nähdyssä versiossa oli jo mukana lapsiyleisöltä saatuja ja toteutettuja toiveita. Koeyleisön käyttö on mainio idea, sillä lapset tietävät luonnollisesti parhaiten, mikä toimii lapsille suunnatussa esityksessä ja mikä ei.

papulaBox2

papulaBOX oli aikuisellekin elämys. Pimeässä neonvärein somistetuissa asuissaan taidokkaasti tanssivat Aaltonen, Heino ja Heiskanen saivat minut miltei hypnoosin partaalle. Esityksen aikana tutuiksi tulevat erilaiset geometriset muodot. Täysin en esityksen juonen mukana pysynyt uppoutuessani tanssiliikkeisiin itsessään, mutta selväksi tuli, että myös papulat pärjäävät parhaiten yhteistyön voimalla. papulaBOX on varsin humoristinen esitys, papulat kun eivät ota itseään turhan vakavasti. Koreografian ja musiikkivalintojen kautta esitykseen on sisällytetty ilahduttavasti myös muutama erityisesti aikuisille avautuva vitsi.

Esitystä suositellaan yli kolmevuotiaille. Veikkaan että papulaBOX voisi osua parhaiten 5-8-vuotiaiden makuhermoon. Pienemmille 40 minuuttinen esitys voi tuntua pitkältä, lapsen temperamentista riippuen. Hieman lyhyempänä versiona tämä olisi mielestäni todella iskevä jo kolmevuotiaille. Itse nautin hassuttelijaluonteena hykerryttävästä esityksestä näin aikuisiälläkin. Vielä pari tuntia esityksen jälkeen olin kuplivan iloisella tuulella. Sympaattiset papulat taisivatkin viedä sydämeni mennessään, niitä tuli oikeasti pikkuisen ikävä. Papuloiden lisäksi iloani oli lisäämässä tunne siitä, kuinka laadukasta lastenkulttuuria maassamme tehdäänkään. papulaBOX-esityksiä on Espoon kulttuurikeskuksessa (Tapiola) 18.-21.9. ja Kannusalissa (Espoon keskus) 23.-24.9. Perjantain 19.9. klo 19 esitykseen katsoja saa papulaPÄIVÄn kunniaksi itse päättää lippunsa hinnan (1-25 euron väliltä). Hassuttelemisiin!

henkisestirikas
Olen Leila Saarivirta, kolmekymppinen, hitaampaan elämään hypännyt, kulttuurin ja luonnon ystävä. Toisaalla, Pihin naisen elämää-blogissani, kirjoitan kirjoista ja staattisemmasta menosta. Täällä Henkisesti rikas-blogissa seikkailen puolestaan pääasiassa pääkaupunkiseudun elävän kulttuurin parissa. Kahden lapsen äitinä piipahtelen mielelläni myös lastenkulttuurin maailmassa. Toivottavasti saat blogistani ripauksen hyvää mieltä ja kenties myös jotain uutta ajateltavaa.
henkisestirikas

Tuoreet artikkelit (Katso lisää)